Suomen meriarkeologinen seura ry

WWW-sivu:     http://www.mas.fi

Ari Pajunen

Seuran hallitus

Seuran hallitus on kokoontunut tänä vuonna yhden (1) kerran.

Uusia hallituksen jäseniä :

Arto Sillanpää :

Sukeltanut vuodesta -91. H20 jäsen vuodesta -00 ja mukana sen meriargeologisessa toiminnassa piirtäjänä sekä puuvastaavana ( dentrot ). Koulututus puuseppä, huonekalusuunnittelija. Työpaikka: Taideteollinen Korkeakoulu - Muotoilun laitos.

Ilpo Heinonen :

Paljasjalkainen lahtelainen. Pitää matkustamisesta, pinnan alla puuhastelusta.

Ollut isän kanssa syvärillä ja sallassa.

Liittynyt seuraan hollolan ruoppaus tutkimisen yhteydessä. Ensimmäiset räpylät "barracudat" vuonna -54 ja muutama muu pari sen jälkeen. Viihtyy liikunnanparissa vedessä ja maalla. Sähköalan yksin yrittäjä. Yksinhuoltaja vuodesta -85. Käynyt kaikenlaisia kursseja, joista osa on pakollisia liittyen yritystoimintaan. Muita aikaan saannoksia on pääkaupungissa työskentelevä tytär. Olen asunut samassa omakotitalossa 50 vuotta, joten se on tietysti puuhapaikka no. yksi. Lahdessa olen myös mukana luonnon- suojelujärjestössä.

Juha Lauro :

T-paidat ja lippikset

Seuran logolla varustettuja  T-paitoja ja lakkeja voi edelleen tilata Tuirelta.

T-paidan ( 8,50 euroa ) koot  M, L, XL, XXL.

Lippisten  ( 10 euroa ) koko on säädettävissä.

Pinssejä ( 3 euroa )

Seuran virallinen pinssi on valmistunut: pituus 21 mm ja korkeus 17 mm – valettu pronssinen rintamerkki, jota saa tilattua rintaneulalla tai riipuslenkillä ( 20 euroa ).

Vielä ehtii tilata jouluksi! Kuva alla. Tälläinen merkki olisi tietysti mukava jokaisella jäsenellä, että tunnistaisimme toisemme esimerkiksi tulevilla Merihistorian Päivillä.

Puheenjohtaja palsta

Alkaneen vuoden ensimmäinen jäsentiedotteemme tarjoaa jäsenistölle 35-sivuisen lukupaketin Länsi-Uudenmaan aikuiskoulutuskeskus Innofocuksen sukelluskoulutusalan kymmenvuotisjuhlajulkaisun muodossa. Julkaisussa esitellään varsin kattavasti ammatillinen sukelluskoulutus jota Innofocus tarjoaa. Innofocuksen arkeologian ammattilaisille tarjoaman tutkimussukelluskoulutuksen ohessa myös meriarkeologisen seuran jäsenistöllä on ollut mahdollisuus osallistua osalle Innofocuksen tarjoamista kursseista ja edetä tällä tavalla omassa harrastuksessaan meriarkeologisen seuran hankkimassa harrastajille suunnatussa NAS koulutusjärjestelmässä. Meriarkeologisen seuran ja Innofocuksen yhteistyö onkin vuosien varrella muodostunut varsin monimuotoiseksi ja toimivaksi, sekä kumpaakin osapuolta hyödyttäväksi.

Vuoden ensimmäisessä jäsenpostissa on myös Raumalla 15.-17.04. järjestettävien merihistorian päivien ohjelmaesite. Merihistorian päivillä on luvassa paljon kiinnostavaa ohjelmaa ja muun muassa sunnuntaina on varmasti useita jäsenistämme kiinnostavia luentoja ns. rautahylyistä. Merihistorian päiville on tähän mennessä ilmoittautunut parisenkymmentä osallistujaa, joten tilaa on vielä, mutta suosittelen kaikkia mukaan suinkin ehtiviä ilmoittautumaan esitteen ohjeiden mukaisesti Johanna Aartomaalle mahdollisimman pikaisesti, jotta varmistavat sopimisensa mukaan päiville. Merihistorian päivien esite on myöskin jaossa mm. käynnissä olevilla venemessuilla, joten esitystilojen rajoittama maksimiosallistujamäärä päiville saattaa täyttyä nopeastikin.

Myös aika pitää vuosikokouksemme lähestyy jälleen ja vuosikokous pidetään Vantaalla Tikkurilassa EVTEK Muotoiluinstituutin tiloissa, kuten ohessa olevasta vuosikokouskutsusta käy ilmi. EVTEK Muotoiluinstituutin kustannuksella vuoden 2000 kesällä Kronprins Gustav Adolfin hylystä Helsingin edustalta nostetun valurautaisen tykin konservointi on saatettu päätökseen ja tykki on asetettu näytteille lavetille Muotoiluinstituutin aulaan. Vuosikokouksen yhteydessä meillä on mahdollisuus nähdä tykki näytteille asetettuna ja samalla kuulla konservaattori Rami Kokolta tykin konservoinnista. Toivonkin, että mahdollisimman moni teistä pääsisi saapumaan myös vuosikokoukseen.

Terveisin puheenjohtaja Kalle Virtanen

Meriarkeologisen seuran vuosikokouskutsu

Toivotamme kaikki seuramme jäsenet lämpimästi tervetulleiksi vuosikokoukseen sunnuntaina 20.03.2005 Tikkurilaan EVTEK Muotoiluinstituutin tiloihin klo. 14.00.

Varsinaisen vuosikokouksen lisäksi seuramme jäsenille tarjoutuu mahdollisuus kuulla Kronprins Gustav Adolfin hylystä kesällä 2000 nostetun tykin konservoinnista. Tykki on nyt valmiiksi konservoituna asetettu näytteille lavetin päälle oppilaitoksen aulaan. Tykin konservoinnista kertoo meille konservaattori Rami Kokko.

Oppilaitoksen osoite on Lummetie 2, 01300 Vantaa.

Yhteyshenkilö Kalle Virtanen puh: 041-5242273

Vuosikokouksen esityslista

1.    Kokouksen avaus.

2.    Valitaan kokouksen puheenjohtaja, sihteeri, kaksi pöytäkirjan tarkastajaa ja kaksi ääntenlaskijaa.

3.    Todetaan kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus.

4.    Hyväksytään kokouksen työjärjestys.

5.    Esitetään vuosikertomus, tilinpäätös ja tilintarkastajien lausunto.

6.    Päätetään tilinpäätöksen vahvistamisesta ja vastuuvapauden myöntämisestä vuoden 2004 hallitukselle.

7.    Muut asiat.

8.    Kokouksen päättäminen