Kesäretki: Merellinen Suomenlinna  sunnuntaina 10.6.2007 kello 13.30-17.00

Kokoontuminen on kello 13.50 Suomenlinna-museon sisäänkäynnillä. Kesäretkeen kuuluu näyttelyopastus ja tutustuminen Suomenlinnan vedenalaisten muinaisjäännösten inventointiin.

Suomenlinna-museon perusnäyttely esittelee linnoituksen historiaa 1700-luvulta nykypäivään. Uutuusnäyttely "Portti auki! Laivoja Suomenlinnan telakalta" painottuu lähihistoriaan, erityisesti Valmetin ajan laivanrakennukseen. Tutustumme näyttelyyn oppaan kanssa. Museovirasto on aloittanut Suomenlinnan arkeologisen potentiaalisuuden selvitystyön, jonka osana inventoidaan veden alle jäänyt kulttuuriperintö. Vedenalaista inventointityötä meille esittelee Museoviraston tutkija, meriarkeologi Minna Leino. Sään salliessa teemme Minnan kanssa kävelyretken Suomenlinnan rannoilla ja meillä on mahdollisuus kysellä tutkimussukeltajan työstä ja meriarkeologisista kaivauksista.

Opastetun museokierroksen ja laajakangasesityksen kesto on 1,5 tuntia, meriarkeologiseen opastukseen kuluu noin tunti. Osallistumismaksu on 8€, alle 18-vuotiaat ilmaiseksi.

Suomenlinnaan pääsee Kauppatorilta HKL:n lautoilla ja JT-Linen vesibusseilla, tule viimeistään 13.30 lähtevällä vuorolla. Omalla veneellä saapuville ainoa kiinnittymispaikka on vierassatama, joka sijaitsee Varvilahden etelärannalla, kuivatelakan pohjoispuolella (merikarttasarja B, s. 719).

Kyseessä on yhteinen retki Helsingin Navigaatioseuran kanssa ja kaikki Meriarkeologisen seuran jäsenet ystävineen ovat tervetulleita!


Linkkejä:

Vedenalainen kulttuuriperintö: http://www.nba.fi/fi/vakp

"Portti auki!"-näyttelyhttp://www.nba.fi/fi/slinna_nayttelyt

Saapuminen Suomenlinnaan:
http://www.suomenlinna.fi/index.php?menuid=24&lang=fin

Lisätiedot ja ilmoittautuminen:
Roosa Voima puh. 050 3364796
sähköposti: rva.voima@gmail.com