Väylien varsilta

Historialliset merimerkit ja luotsipaikat
Tutkija Harri Nymanin esitelmä Tieteiden talossa keskiviikkona 22.11.2000 klo 19.00. Tieteiden talo, Kirkkokatu 6, Helsinki. Sali 505. Esitelmätilaisuuteen on vapaa pääsy. Tilaisuuden järjestää Suomen Merihistoriallinen Yhdistys ry.

Historialliset merimerkit ja luotsipaikat ovat huomattava liikennehistoriallinen kokonaisuus ja näkyvä osa varsinkin ulkosaariston kulttuurimaisemaa. Kiinnostus niitä kohtaan lisääntyy jatkuvasti.

Museovirasto ja Merenkulkulaitos aloittivat vuonna 1996 merenkulkuhallinnon rakennusperinnön inventoinnin tavoitteena tunnistaa rakennushistoriallisesti arvokkaat kohteet ja määritellä niiden suojelutarpeet. Nyt hankkeeseen liittyvät kenttätyöt on saatu päätökseen. Tutkija Harri Nyman kertoo projektin tuloksista Suomen Merihistoriallisen Yhdistyksen järjestämässä esitelmätilaisuudessa 22.11.2000.

Suomen Merihistoriallinen Yhdistys toimii merihistoriasta kiinnostuneiden yhteisöjen ja yksityisten asianharrastajien yhdyssiteenä. Se vaalii merellistä historiaa ja merellisiä perinteitä. Yhdistys järjestää esitelmätilaisuuksia, seminaareja sekä opintomatkoja.

Lisätiedot esitelmästä ja yhdistyksestä:
Tytti Nieminen, p. (09) 191 23784, sähköposti: tytti.s.nieminen@helsinki.fi