Ajankohtaista

Järjestämme kaikille avoimen meriakeologian peruskurssin 13.4. Tieteiden talolla Helsingissä. Kurssilla käsitellään meriarkeologian perusteita ja se avaa NAS:n kansainvälisen koulutusjärjestelmän. Kurssin osallistujat saavat siitä todistuksen. Ilmoittaudu kurssille 11.4. mennesä tästä.
Huhtikuun kaikille avoin klubi-ilta on tarkoitus järjestää Tampereella Torstaina 11.3. klo 18-20. Aiheena 1700-luvun kauppalaivojen hylkyjen tutkimukset sukeltamalla ja 3D-malleista sekä seuran koulutus- ja tutkimusleirin ohjelman esittely. Jos ilmoittautuneita on alle 10, tilaisuus siirretään Helsinkiin.
Suomen meriarkeologinen seura, Suomen merihistoriallinen yhdistys ja Merikeskus Forum Marinum järjestävät yhdessä 10. Merihistorian päivät maaliskussa 2019 Turussa. Päivien pääotsikkona on Merenkulun riskit ja resurssit. Ilmoittautuminen 1.3. mennessä.
Ilmoittaudu 11.3. mennessä seuramme kevätkokoukseen ja maaliskuun klubi-iltaan, jossa kuulet ensi kesän tutkimusleiristä sekä Teemu Kerola kertoo kokemuksistaan NAS:n kenttätyöleirillä Mazotossa Kyroksella 2016.
Museovirasto on myöntänyt 10 000€ määrärahan seurallemme Porkkalan hylkypuiston kehittämiseen ja tutkimiseen 2019. Tämä varmistaa heinäkuun ensimmäisen viikon tutkimusleirin toteutumisen.
Museoviraston Suomessa edustama Baltacar-hanke järjesti venemessujen yhteydessä kansainvälisen hylkypuistoseminaarin. Varapuheenjohtajamme Vesa Saarinen veti paljon kehuja saaneen esityksen "ministeristä ankkuripelissä" eli hylkypuiston avajaisista ja kolmannen sektorin yhdessä tekemisen voimasta!
Suomen Kulttuurirahaston keskusrahasto on myöntänyt seurallemme 35 000€ hylkyjen ajoitustukimuksia varten Porkkalan Hylkypuistossa.
Helmikuun klubi-illan aloitamme dosentti Mikko Huhtamiehen esitelmällä: Haaksirikot, hylyt ja hylkytavaran huutokaupat 1700-luvun Itämerellä. Jatkamme vapaalla seurustelulla ja omakustanteisilla kahveilla tai iltapalalla Wellamon kahviossa, jossa myös seuran uusi puheenjohtaja Markku Luoto kertoo kevään toiminnastamme.
Seuran Jouluglögeillä oli mukavasti porukkaa paikalla ja tilaisuudessa palkittiin Hylyt.netin perustajista Päivi Vaheri sekä ylläpitäjistä Risto Sajaniemi ja Vesa Kankkunen.
Suomen Meriarkeologinen Seura osallistui jäseniensä merkittävällä panoksella Porkkalan Hylkypuiston perustamiseen eli ns. Träskö-projektiin, joka sai rahoitusta Euroopan kulttuuriperinnön teemavuoden 2018 määrärahoista. Kulttuuriperintövuoden päätösjuhla järjestetään Helsingissä, Aalto-yliopiston Kauppakorkeakoulussa 28.11.2018 klo 14:00 Tervetuloa!